Verlatenheid, je bent weggegaan,
de huilende wolf alleen laten staan.
de honger neemt hem toe int hart,
gedachten in z'n hoofd hebben hem zo verward.
de tijger zoekt door en ruikt jouw angst,
wanhoop door liefde duurt het langst.
ook de wolf volgt de doordringende geur,
wie van de twee krijgt jouw voorkeur?
wolf en tijger naderen hun doel,
rechstreeks gaan ze af op hun gevoel.
jouw hart kiest de tijger,
maar je hoofd zegt: weiger!!
kies je de wolf? is een goed idee
heb je de liefde mee?
want hij heeft honger en moet worden gevoed,
hij is erom gekend, een beknopte volbloed.
kies je tijger, beklaag je het snel,
hierdoor dat ik m'n oordeel vel!
jouw bloed kleurt de horizon rood,
één grauw van de tijger, en je bent dood!!!