Verleden is de toekomst van de tijd.
Verleden is de toekomst van de tijd,
Wat moet je daar op zeggen,
Je kan het zien als zelfverwijd,
Dat is niet te weerleggen.
Vereleden is de toekomst van de tijd,
Je kan er veel van leren.
Nee zeg het niet uit zelf medelij,
Het kan het tij slechts keren.
Stop het verleden in de rugzak van je leven,
En als je in de situatie komt.
Kan je er iets uit geven,
Het zegt hoe jij het toenmaals vond.
Rijk maakt je zo’n belevenis,
Je haald er uit wat je gebruikt.
Het is dan zeker geen gemis,
Maar pas op det men je niet vernuikt.
Dus denk bij alles wat je doet en denkt,
En volg daarmee je gevoel.
Dat je zo het beste schenkt,
Dat is hoe ik het aanvoel.
Dan zullen jij, ik en vele anderen,
Merken dat het werkt.
Je kan dan veel veranderen,
Dat heb ik vaak bemerkt.
Verleden is de toekomst van de tijd,
Dus kijk gerust in de rugzak van je leven.