gedachtencontrole
in mijn hoofd kan ik de wereld aan
heb ik zekerheid in gedachte gevonden
vervorm ik elke wending in mijn voordeel
ken ik twijfel noch angst
in mijn hoofd kan ik jou aan
ben ik niet door liefde gebonden
gedwongen om dagelijks bij jou te zijn
is dit alleen geven, niet nemen
in mijn hoofd kan ik het leven aan
is niemand mijn overste
ben ik geheel onafhankelijk
heb ik totale controle
in mijn hoofd ben ik almachtig
vernietig ik alles keer op keer
als mijn verlangen naar macht
keer op keer mij tot zich neemt
in mijn hoofd ben ik louter een gedachte
ontbreekt elke daad bij het woord
heiligt het doel elk middel
en bestaat er iets als trouw
in mijn hoofd zal ik nooit sterven
en blijf ik eeuwig aan de wereld verbonden
weet ik de betekenis van dit leven
en stel ik mij aan de werkelijkheid bloot
in gedachten durf ik je zeggen
dat ik zielsveel van je hou
en weet ik dat jij ooit zal zeggen:
"ik weet het, ik ook van jou"