Amsterdam, waar is je hart gebleven?
Al ik heb Mokum voor een dorp verruild.
Het Amsterdam-gevoel wat in mij schuilt
Wil deze kentering toch overleven.
Moet ik de mensen dan gelijk gaan geven?
Erkennen dat dit Amsterdam toch huilt
En dat het uit z'n multi-muren puilt,
De echte amsterdammer wordt verdreven.
Dat jij dit alles maar moet tolereren.
Dat je veranderde is niet jouw schuld,
Men vroeg steeds tolerantie en geduld
Nu doet men moeite het getij te keren.
Den Haag heeft echter veel te lang gewacht
En jou daarmee een doodsteek toegebracht.