Een lievelingskind werd gekapt en geslepen
tot statig beeld uit venetiaanse roze marmer
met plicht en engelengeduld in ontbering
een wonder voltrok zich tot mirakel,
de schurkenstraat is volgelopen
een verdrietig huis werd verwisseld
een andere illusie van samenzijn ontlopen
de tuinamfoor blijft wezenloos achter,
de zee fluistert ruisend in een schelp
overal en altijd kan je me horen
hier moet je zoeken
zonder jou liep ik verloren,
een levenslange ziekte werd overwonnen
door inzicht in het mysterie
jezelf eindelijk te aanvaarden en bewijzen
wat elkeen voor onmogelijk achtte,
de oude man komt moegeleefd thuis,
na jarenlange wereldse omzwervingen
door delen en geven uitgeteld
van liefde moegekweld,
blikt terug en vindt overwachts
de smaragd steen van voldoening der wijzen
een opschrift gegroefd in een koperen kruis
Ora et Labora.