Mijn spiegelbeeld
Kijk in de spiegel, en heb vastgesteld,
Dat alles dan is omgekeerd
Maar niet alles blijkt tegengesteld,
Zo raak ik dan ook gefrustreerd
Alles zou zijn omgedraaid,
Behalve mijn gedachten gang.
Dat is nu wat onrust zaait,
Het geeft een bepaalde drang.
Het zou wel erg simpel zijn,
Om alles te kunnen keren.
Behalve dan mijn eigen brein,
Zo moet ik cuncluderen.
Maar als ik zo in de spiegel kijk,
En ga me concentreren.
Mijn innerlijk met uiterlijk vergelijk,
Is dat niet te kombineren.
Wat je dus ook bedenken gaat,
Tijdens het kijken in de spiegel.
Dan is dat niet hoe jij bestaat,
Het maakt je dan wat kriegel.
Een spiegelbeeld, is dus niet wat je ziet,
Hoe je bent, en wie je bent.
Draai je om en geniet,
Zoals je je zelf het beste kent.
Laat je dus nimmer meer verleiden,
Door de spiegel met zijn beeld.
Laat je hart je leven lijden,
Dan raak je nimmer meer verdeeld.