verslagen ben je
neerslachtig kijk je naar de grond
je strijdkracht verdwenen
zo moedeloos toen je daar stond
niet had je nog om voor te leven
een vlakte met ondoorbreekbare grenzen
je had niets meer te geven
alleen nog nutteloze dromen en wensen
parelende ogen
toen een traan verscheen
kon je niet langer op aarde houden
het moment dat je verdween
zakte moedeloos ineen
een pijnlijk afscheid
tussen de sterren is je rustplaats
eindeloos in de eeuwigheid
een engel op mijn schouders
zal je altijd zijn
zo ver en toch dichtbij
een stem in mijn hart, troostend en zo klein
een lach met een traan
troostende rede omdat ik ween
wetend dat je overal om me heen bent
dat je nooit echt verdween
26/10/2002
-marisje-