Velen maken zich druk over alledaagse bekommernissen.
Terwijl zich onzichtbaar het ware Leven ontvouwt.
En er is niemand die de gang van deze Weg tegenhoudt.
Schijnbaar toevallig ontvouwen zich de gebeurtenissen.
We denken de touwtjes in handen te hebben.
Maar we zijn slechts pionnen.
We laten ons in een onzichtbaar spel voortbewegen.
Ja, en er is een Schepper die dit Spel is begonnen.
En steeds komen we weer hierin onszelf tegen.
Op het juiste moment worden we omver gegooid.
Wordt de grond onder onze voeten weggehaald.
Onze opgebouwde plannen als verwarde snippers verstrooid.
Het is slechts een openstaande rekening die wordt betaald.
Steeds zullen we moeten oogsten wat we zaaien.
Ontvangen wat we de wereld in hebben gezonden.
En is er het verschroeiende vuur dat weer oplaait.
En ja, dat doet pijn, omdat we weer de tekens niet verstonden.
Het is drijfzand waar we op bouwen.
Vroeg of laat zal alles hierin wegzakken.
Het is de waan waar we op vertrouwen.
Dit zal zich blijven herhalen, totdat we de ware taak in het leven gaan aanpakken.
We denken dat niets ons meer kan deren.
Dat we onkwetsbaar zijn.
Maar vroeg of laat zal ieder zijn/haar lessen moeten leren.
Zal ontmaskert worden alle schijn.
De ont-wikkelingen wikkelen zich af.
Gescheiden zal worden het koren van het kaf.
De onderste steen zal boven komen.
We zullen bruut wakker geschud worden uit onze dromen.
Ze zullen uiteenvallen in duizenden stukken.
Want het ware Goddelijke plan, zal uiteindelijk altijd gelukken.