Buiten in het duister valt de regen,
en ik, ik hang lekker in mijn stoel.
Een goede sigaar na wat lekker eten,
het doet mij alle narigheid vergeten.
Soldaten marcheren over Gods wegen,
met dood en verderf als hun doel.
"We brengen vrede", zullen ze zeggen,
maar het geweld valt niet uit te leggen.
En in Afrika wordt nog honger geleden,
maar 't eten verpieterd er op de kade.
Wij stoppen onze koppen diep in 't zand,
we gáven eten, dus is er niks aan de hand.
Op zondag wordt er in de kerk gebeden,
knielen we gezamelijk om Gods genade.
We buigen diep om zijn voeten te kussen,
zó kunnen we ons geweten weer sussen.
Buiten in het duister valt de regen,
en ik, ik hang lekker in mijn stoel.
Een goede sigaar na wat lekker eten,
het doet mij alle narigheid vergeten.