Kerstfeest
Zelfs in ons land is niet iedereen gelukkig met de feestmaand in het verschiet
Er zijn zoveel mensen, moederziel alleen, maar ze hebben wel verdriet
In een harmonieus gezin komt men niets te kort, cadeaus in overvloed
Een rijk gedekte tafel, mooie versiering en de magen goed gevoed
Maar denken we tijdens deze dagen wel eens aan de medemens
Of de oudere die alleen achterblijft en door niemand meer wordt verwend
Er is nog zoveel leed om ons heen, je hoeft niet eens lang te denken
Aan wie je dit jaar met Kerst een beetje extra aandacht kan schenken
Misschien iemand in je eigen kring, die ongewild in de problemen is gekomen
Denk eens aan degene, die voor het eerst de Kerst alleen door moet komen
Of iemand waar een relatie op springen staat, ga hen niet voorbij
Ook zij maken deel uit van deze maatschappij
Het Kerstfeest is een feest van harmonie, warmte en gezelligheid
Met een kleine attentie voor je medemens, denk ik dat je een eenzaam hart verblijd!
Rosie
Nov. 2002