Woeste bladeren
zwerven in de rondte
waaien weg van hun groeiplek
allang niet meer een vaste stek
Los van hun kern
alleen in de rondte
zonder doel voor ogen
zullen ze zwerven mogen
Geel-bruin, inmiddels uitgegroeid
maar draaiend in de rondte
niet wetend waar uit te komen
scheuren zij af van onze bomen