Ik wil jouw schuim zijn bij het scheren
en het glas waaruit je drinkt
ik wil het kloppen van jouw hart zijn
hoe absurd zoiets ook klinkt.
Ik wil de sloop zijn om jouw kussen
en de geur waarvan je houdt
ik wil het kaas zijn op je broodje
zelfs al is die nog zo oud.
Ik wil het zout zijn in jouw tranen
en de grijns op je gezicht
Ik wil jouw pintjes op de 'i'zijn
en de ster die jou verlicht.
IK wilde suiker in jou thee zijn
en het blauw in al jouw grijs
ik wil de vlinders in jouw buik zijn
en jouw allerliefste meid.
Ik wil de zon zijn in jouw schaduw
en jouw troost bij stil verdriet
ik wil het stromen van jou bloed zijn,
maar dat wil jij steeds maar niet.