zuchtend scheurt de aarde open
terwijl zij weer plots verschijnt
zijn tijd op aarde is weer verlopen
het word tijd dat zijn tirranie verdwijnt
nu is moeders tijd weer aangebroken
vol warmte en genegenheid
de kilte en kou is weer afgelopen
ze zijn van hem bevrijd
stralend staat ze op haar plek
vol warmte voor haar kinderen
gul als altijd, zonder vrek
want eens zal de aarde weer zinderen
dan gaat moeder weer weg
dan zullen ze elkaar opnieuw ontmoeten
heel even, al passerend op de weg
zullen ze elkaar weer innig groeten
vader winter en moeder zomer
samen regeren ze over de wereld
wakend over de eeuwige dromer
dromen van de toekomst, zalig veredeld