Romeo meets The Streets
Hate ramifies.
De blikken die we uitwisselen,
elkander herkennen en ontkennen
wat we beiden wensen te zijn.
Een hatelijk pessimisme
maakt zich meester
en haat komt in me op.
Ik ontwijk een eerste vuistslag
en blok een tweede af.
Tot een derde kom je niet meer.
Ik plof een mes tussen je
vierde en vijfde linkerrib.
Rustig wandel ik verder,
just another day
in the life of a geezer.
En deze keer haalde ik de bovenhand,
wat niet altijd het geval geweest
en waarschijnlijk niet altijd zal zijn.
Haat vertakt zich hier in Verona.
Maar ze zullen me Julia niet ontkennen.
Voor haar wil ik sterven en voor haar ga ik door.
... for my fair female ...