Waarheid
Een ieder heeft zijn eigenwaarheid,
Daar n voelt men zich gesterkt.
Het geeft je soms een grote strijd,
Vooral hoe je het verwerkt.
Hoe kan je iets vertellen ,
Mensen overtuigen.
Je niet meer laten kwellen,
Gedachten om te buigen.
Niet iedereen is gelijk,
Het wisseld van gedachten.
Dat blijkt uit de praktijk,
Je mag het niet verwachten
Je eigenwaarheid, wordt niet star,
Beluister ook een ander eens.
Alleen je eigenwaarheid is bizar
Het verbreed je gedachten eveneens.
Hoewel het voor jou het enige is,
Je eigenwaarheid zo je zegt.
Voor jou van groot betekenis,
Kom je in eenzaamheid terecht.
Geef jezelf de ruimte maar,
Geloof niet je zelf alleen,
Ook al krijg je commentaar,
En ook al werkt het niet meteen.
Eens komt de dag dat er meer waarheid bestaat.