Voor mijn lieve Opa
(gestorven donderdag 21-11-´02)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Opa, ik wilde even laten weten
Je bent een geweldige Opa voor mij
Ik zal je nooit vergeten
Je blijft altijd dichtbij
Opa heeft mij leren kaarten
Opa, die alles waardeert
En als ik ooit een potje ´rikken´ win
denk ik: ´Kijk, dat heb ik van Opa geleerd!`
Opa heeft mij kerstballen leren maken
van een tempexbal, een mesje, stof en een lach
Met elke kerstmis zullen ze in mijn kerstboom stralen
want ik haal ze elke kerstmis voor de dag
Opa kan ook heel goed tuinieren
Hij zorgde voor elk gewas
Ik kon altijd heel goed toekijken
hoe hard hij aan het werken was
Opa houdt ervan om te plagen
Kietelen, dan was ik altijd snel weg, heel vlug
Maar ik kwam altijd wel weer te voorschijn
want dat plagen deed ik ook graag terug!
Ja, Opa houdt wel van streken uithalen
Te stoeien, klieren dat vindt hij wel fijn
En dat komt mij ook wel heel bekend voor
dat zal wel een familie trekje zijn!
Pas was ik een middagje bij jullie
op de fiets moest ik naar huis, lange reis een heel gedoe
Toen rolde Opa nog helemaal nog door de gang van Sonnehove
een mandarijntje naar mij toe!
Ik weer zeker dat ik in mijn hele leven nooit meer zo´n lekker mandarijntje zal eten..