Turkse tortelduif,
door een auto geramd in de vlucht
gekraakt en gebroken, vleugellam,
voor kadaver achtergelaten,
je oogjes vielen dicht van doodsangst,
je bekje smachtte smekend
naar fris water in de felle augustuszon,
geen levende ziel die inbeelden kon
dat ook jij verder wilde leven,
voor jou kwam alle hulp te laat
zo werd me verzekerd
er werd gelachen en gehoond
om zoveel kinderachtige barmhartigheid,
een langverwachte brief na maanden
bracht hoop na die vreselijke nood,
ergens vlieg jij terug genezen en vrij
na vele zorgen gered voor een gewisse dood,
tussen honderden anonieme duiven,
niemand hoeft ooit iets te weten
over ons geheim verbond
dat jij zomaar onverwacht
mij een zonnestraaltje geluk bracht !