Klein konijn
woont samen met zijn papa en mama
in het wieselwosselwoud.
hij is erg gelukkig.
Natuurlijk is mama wel eens boos,
als hij zijn staart niet goed heeft gewassen
of zijn holletje niet heeft opgeruimd,
maar ze stopt hem elke avond lekker in.
Dan... op een dag
is mama weg,
zomaar, ineens
papa komt het zeggen.
Klein konijn begrijpt het niet
is mama soms boos?
Of speelt ze verstoppertje?
net als anders?
Klein konijn begrijpt het niet,
hij gaat overal zoeken,
achter deze boom hier,
in die mand daar.
hij vindt zijn knuffel,
dat is fijn,
maar mama
vindt hij niet.
Klein konijn gaat heel hard werken,
poetst zijn holletje, poetst zijn staart,
maar mama komt niet.
Klein konijn begrijpt het niet.
Papa zegt, dat mama weg is,
ver weg, naar een andere plaats.
Klein konijn begrijpt het niet.
Is mama boos?