Het waarom van deze wereld
Mensen zijn geneigd vaak te zeggen: waarom?
Waarom overkwam dat mij met jou?
En dan te moeten zeggen: waarom, waarop daarom
Volgt en dan nog niet zien waarom het zo wezen zou
Wat heb je gedaan en wat is waar als
De een dit zegt en de ander dat?
Ik ben het zat, echt, ik ben het zat
Was alles een leugen, was alles echt vals?
Ik heb van je gehouden, maar het heeft
Niet zo mogen wezen. En dan vraag je je af:
Waarom heb je niets gezegd, of was je te laf?
Het is over, maar dat zegt niet dat er niemand om je geeft
Als je maar weet wat je doet,
Wat je doet en wat je moet
Geloof mij, zo ga je niet goed, en besef
Als je zo doorgaat, dan baadt je in je eigen bloed
Maar, nuchter als men moet zijn
Is dit verleden tijd en gaat het verder
Als je geen oren hebt om te horen naar mijn zeggen
Doe jij jezelf alleen maar pijn