Altijd weer diezelfde woorden
De wekker zingt zijn melodytje
elke dag om zeven uur
telkens weer datzelfde liedje
't gaat vervelen op den duur
Altijd weer diezelfde woorden
De wijzers van de klok draaien rond
hun tempo staat al eeuwig vast
we lopen allemaal over dezelfde grond
we dragen allemaal onze eigen last
Altijd weer diezelfde woorden
De zon komt op en gaat onder
de vier sezoenen van het jaar
de regelmaat is geen wonder
het is zelfs niet raar
Altijd weer diezelfde woorden
Iedereen haat de sleur
we proberen hem te doorbreken
het openen van een nieuwe deur
is maar zelden een oplossing gebleken
Altijd weer diezelfde woorden
De sleur is iets natuurlijk
alle dieren hebben de moed opgegeven
het levensritme is onveranderlijk
ook de mens zal er mee moeten leven