Ik had.
Ooit, lang geleden zo'n 3jaar terug,
had ik eens een vriend.
We trokken ons altijd samen terug,
als er zich ergens gevaar werd opgediend.
We waren best wel goede maten.
Echt waar ik meen het heus.
We hadden niet gedacht dat we mekaar ooit zouden haten.
Maar "haat" werd onze nieuwe leus!
Maar na 1jaar vriendschap brak de schakel.
We kregen ferme ruzie!
Ik vond zijn gepraat niets dan gekakel.
En die vriend, die moest ik opeens meer niet.
Ik heb die jongen al 1jaar niet meer gezien.
Ik mis het helemaal niet!
Of toch? Ik zal wel zien.
Dat hij het zich maar beziet.
Maar als ik terugkijk op die tijd,
zie ik fijne passages,
die voorbij me rijd.
En al die leuke spullen met de absolute rages.
Als er 1ding is dat ik heb geleerd van die ruzie toen.
Is hoe hard je ook probeerd.
Is dat je beter nadenkt voor iets te doen.
En dat je zo de ware aard van vriendschap leerd.