Spinnenweb
Mijn hoofd bestaat uit 1 groot spinnenweb,
vol kleine geweven draadjes
ik weet niet hoeveel ik heb er heb,
want soms ontglipt er ééntje tussen de gaatjes.
Hier en daar zit er een enorme knoop,
zomaar, ineens ontstaan.
Het haalt mijn leventje geregeld overhoop,
zodat ik niet weet welke kant ik moet uitgaan.
Is er ergens een spin die zich in mijn web durft wagen?
want zelf kom ik er niet goed uit.
Ik vrees wel dat je iets moet kunnen dragen,
want anders val je onderuit.
Als je éénmaal op weg bent gegaan,
en me neemt zoals ik ben.
Dan durf ik ook recht in mijn schoenen te staan,
en toegeven dat ik heel blij ben dat ik je ken.