Als ik jou nu kan bereiken
zou ik de zonnebloem vinden
die je leven zou verwarmen
waarvan jij weet dat liefde
je herkenning zal zijn
zonder een woord te spreken
zelfs zonder de aanraking
ervaren we de oerkracht
die liefde ons leven brengt
terwijl wij niet zochten
maar als je woorden hebt
of even de aanraking wenst
dan zal het water ons opnemen
waar wij verdampen
tot lieve wolkjes van besef
waar wij zacht schaduw zijn
die liefde laat roepen
om het licht van de zon
of de verkoeling met warmte
en dat alles zijn wij.
05-12-‘02/23:19