De telefoon rinkelt
Ik neem op
'Kan ik bij je komen douchen?'
'Bij mij zijn de leidingen bevroren...'
'Kom maar bij mij'
'Zie ik je zo'
De bel gaat
'Kom erin'
Vertel je verhaal, dan vertel ik dat van mij
Maar eerst op de bank zitten en een kop thee
Het water kookt
De waterkoker klikt
De verteller vertelt
'Ga ik nu wel douchen, praten we zo verder'
Ze is klaar en komt weer op de bank zitten
Mijn slaapkamer ruikt nu naar vrouw
Ping, de t.v. gaat aan
Ze heeft geen t.v. in haar huisje
Ze vertelt en ik zit
Luister naar haar onrust
Het brengt haar verder in het verhaal
Het brengt mij verder in mijn rust
Beiden kennen we de mogelijkheid
Maar 1 voelt de spanning
Omdat ik niet meer ben verwart
Weet ik dat we beiden moeten leren
Wat genegenheid is
Wat het in praktijk brengen van onze liefde is
De abstracte wereld in mijn hoofd
De abstracte wereld in mijn gedichten
Liggen concreet voor me in mijn dagelijks leven
Want elk praktisch voorwerp, gebeurtenis, proces
Is een symbool dat kan worden vertaald
Het is een projectie
Of is mijn abstracte wereld een projectie?
Beide zijn
Leren ernaar te kijken
Leren ernaar te leven
Reclame, ze praat verder
Ik geniet ervan
Ik hoef even helemaal niets
Alleen maar te kijken, te luisteren, te voelen, te zijn, te...
En het is niet eens moeilijk
We kijken trouwens naar een komedie
De ene flauwe grap na de andere
Het gaat echt nergens over
Ik moet mijzelf nog vertellen wat niets is
Dat vertel ik haar
En ze luistert
Even is het stil
Ik zit al die tijd op haar voeten
Zo worden ze warm
En ze vertelt weer
Nu zegt ze dat ze naar huis gaat
Morgen weer een drukke dag
Ze pakt haar spullen
Vraagt of ze me welterusten mag zoenen
Ik vind het goed en ontvang
'Dag! We bellen!'
En ik doe de deur dicht
Ik ga nog even zitten op de bank
Met mijn pantoffels aan
Na een tijdje zet ik de t.v. uit
Waar ik toch al niet naar keek
Zet de kachel wat lager
Ge in bed liggen en ruik haar geur
De grote kaars naast mijn bed steek ik niet aan
Maar ik lig wel lekker en val in slaap
Nu, twee dagen later schrijf ik
Eerst heb ik ervaren
Ervaren om niet gelijk te gaan schrijven.