De spiegel van mijn ziel
jouw bruine ogen keken diep in de mijne
het zijn de spiegels van mijn ziel
kan me niet laten verdwijnen
`t is een deel van mijn profiel
benieuwd wat je er in leest
dat flitst door mijn gedachten
kom je tot mijn geest
je kan nu van alles verwachten
ik geef me bloot voor jou
ik hou mijn ogen open
je ziet geluk je ziet berouw
valt het mee ik mag het hopen
de spiegel van mijn ziel
`t zit in mijn ogen….echt
je ziet ik voel me soms zo moederziel
alleen, das waar ik tegen vecht
je weet nu wel mischien
meer van mij dan ik zelf
voel soms ook ongezien
als een eeuwen oud gewelf
dat zijn nu mijn gedachten en mijn ziel
hopend dat je nu niet schrikt
is dat waar jij eens voor viel
of door de tijd ook aangedikt
de spiegel van mijn ziel