Waarom
gras geschoren
als beneden wormen
je mooie huid misvormen.
doolhof strenger harken,
met veel chaos in de kist
omdat het leven is gewist.
zerken binnen perken,
want steeds meer marmer
beeldhouwt rijken armer.
is je as verstrooid,
terwijl de zee de golven slaat
en jij je nabestaanden haat.
Daarom heerst de stilte plechtig.
In serene rust moet blijken,
dat, de doden levend lijken.
wil melker
24/01/2001