strand
wandelend met jou op het Scheveningse strand
alle zorgen even aan de kant
de wind spelend met jouw haar
ik glimlach en kijk er naar
de branding met donderend geweld
het zand dat langzaam smelt
samen, turend naar de horizon
wolkenflarden met daar achter de zon
de meeuwen, krijsend in de lucht
duikend in een diepe vlucht
ik kijk naar je ogen
probeer 'n traan te drogen
jouw wang tegen die van mij
mijn arm om je heen, zij aan zij
onze lippen vinden elkaar
het is waar
we voelen ons goed, het is zo fijn
en hopen dat het eens, altijd zo mag zijn
hans,januari 2001