Ook een mens!
Wat is er mis met verstandelijk gehandicapten?
ze zijn niks minder dan gewone mensen,
want deze mensen hebben ook hun rechten,
gevoelens behoefte en wensen.
Mogen deze mensen dan niet gelukkig wezen?
Moeten ze soms leven in een isolement?
Ze kunnen nu eenmaal niet van hun ziekte genezen,
maar hebben ondanks dat veel momenten die vrolijkheid kent.
Laatst nog zag ik iemand vrolijk zijn,
vrolijk dansen in de discotheek.
Maar die vrolijkheid veranderde al snel weer in pijn,
wanneer iedereen hem nadeed en belachelijk aankeek.
Respect voor deze doelgroep is toch niet meer dan normaal?
in plaats van ze telkens weer te bezeren.
Ze zijn heel eerlijk en sociaal,
daar zouden wij nog veel van kunnen leren.
Waarom worden ze door iedereen belachelijk gemaakt?
ze hebben niets verkeerd gedaan.
Ik ben benieuwd hoe het hard van die anderen wordt geraakt,
als ze in hun schoenen zouden staan.
Sommige weten niet hoe ze op deze mensen moeten reageren,
en kijken ze met gemak niet aan.
Ze kunnen beginnen met ze te accepteren,
alleen zo kun je leren met ze om te gaan.
Ze worden telkens ermee geconfronteerd dat ze anders zijn,
doordat de mens hen niet als mens ziet.
Geef hen ook wat rozegeur en maneneschijn,
dat verminderd hen verdriet.
Femmes.