kijk ginds die vogel aan de horizon.
hij vertegenwoordigt de ultieme vrijheid :
de lucht die door zijn veren glijdt
en tot slot de warmte van de zon.
wat kunt ge nog meer verlangen?
de lucht tegen uw wangen,
niets dat u in de weg staat,
gij die gewoon uw gang gaat.
vanuit den bove lacht hij met de fiere pauw,
de mensen en al wat matérialist is.
want zij zijn slaven van hun geest
en dat is hij nooit geweest.
maar dan komt een jager,
hij vuurt met zijn zilveren geweer,
een vuil stuk lood,
betekend voor de vogel de dood.
de domme dwaas staat beneden
en nu hangt het eens zo zuivere
als trofee aan de muur.
ik moet wenen telkens ik naar hem tuur