Denk je soms na over de zin van het leven?
Dan kan je het gevoel krijgen
dat je alles kan combineren
Wat abstract is kan je uitleggen
door concrete dingen
Zoals het leven als een boek is,
laat ik daarmee beginnen
Er zijn mensen die een boek
tot het einde willen uitlezen
Zoals ze hun leven
tot het einde willen uitleven
Anderen stoppen in het midden
van het verhaal
En blijven dan met vragen zitten
wanneer ze vergaan
Is het vreemd dat mensen
hun hele verhaal niet willen weten,
Dat ze plots besluiten
een einde te maken aan hun leven
Of beseffen ze juist
dat alles vergankelijk is
En dat verder leven geen troost is,
maar ergernis … ?