Dromer
Wacht maar niet op mij hoor!
Ik loop wel met je mee
alleen in mijn eigen wereldje,
zoals ik altijd toch al dee'?
Wacht maar niet op mij hoor!
Ik kom er achteraan
Weliswaar iets langzamer
Nog even in de waan
dat in de etalage die pop
toch lijkt op mijn zusje Griet.
Kijk, die jurk, die trui, die ogen
zie je het dan niet?
dat de schaduw van de toren
uit elkaar loopt op het plein.
Dat de schaduw van de bankjes
daar weer langs gemaakt lijkt te zijn
dat de mensen niet recht lopen
maar in circels, rond elkaar.
Met depressies, ziektes en humeuren
allemaal eigenaardig en raar.
dat de wolken die zacht schuiven
als een deken over ons beiden.
Die het licht doorlaten in zoveel patronen
de gedachte kan ik niet vermijden
dat het stoplicht dat op groen staat
Dezelfde kleur heeft als een kikker
En de stoeptegels versierd zijn
met een gele sticker
die van vorm is net als de maan...
Jaha, ik kom eraan!