Nieuwjaarke zoete,
Wie heeft er zweetvoeten?
Is het sinterklaasje,
Of een ander dwaasje?
En
Nieuwjaarke hottentot,
Wie heeft er een blotte kop,
Is het de kerstman,
Of sneeuwman jan?
En
Nieuwjaarke aan binken,
Wie zit hier te stinken?
Is het de paashaas,
Of is het gewoon kaas