Wat een mooie sneeuwman,
Die jullie maakten in de tuin,
Een roodborstje dat mooi zingen kan,
Daarboven in de boomkruin,
’s avonds vriezen keer na keer,
Sneeuw in dikke lagen, 't is een lieve lust,
Overdag schaatsen op het dichtgevroren meer,
Kinderen genietend, lachend, 't is een must,
Wintervogels, dartelend groot en klein,
Zingend om lekkers of wat zaad,
Spelen en ontdekken, 't is zo fijn,
Winter, een leuke tijd is 't inderdaad.