Een man kwam uit het noorden
en zag de zogende zee
die schelpen en kwallen
wierp uit haar blauwe buik,
de branding die verse voetstappen
in het zand wegveeg tot een vlak tapijt,
twee blonde kinderen ruzieen
over zandkastelen,
Normandisch tafereel van bevrijding
betonnen bunkers omklemmen roestige skeletten,
meeuwen schreeuwen gierend over de falaises,
hier staat een verbodsteken "sauf riverains",
in de diepte schuimen de rotsblokken
de zeewind pompt je vol extase,
een baanmotel afgeladen vol
met getatoueerde truckers, dikke pensen,
hollende diensters in minirokken
oesters en mossels à volonté !
in je voetsporen wou ik lopen
de hofstee zoeken waar je ooit
bieten gehurkt hebt gekapt tot valavond
in die donkere oorlogsjaren,
vader,
waar is de gedenksteen
van je jeugdjaren ?