.......Ballerina......
Omringt door een groot publiek
Loopt zij naar voren
Begint haar dans
Absolute stilte, alleen muziek is te horen
Op de tonen van de muziek
Danst zij als nooit tevoren
In absolute vervoering
Niks kan haar nog storen
Sierlijk spreidt ze haar armen
Haar gezicht omhoog geheven
Haar voeten van de grond
Een dans vol van leven
Maar ook een dans, vol van emotie
Van ongekende vrijheid
Zoals een een gevangen vlinder
Eindelijk weer sierlijk de vleugels spreidt
Tonen van de muziek ebben langzaam weg
Vol gratie zakt ze neer
Groot applaus wordt haar gegeven
Bloemen en nog veel meer
Stilte keert terug in de zaal
't Publiek geeft haar een kans
En met haar hoofd gebogen,
rustend op haar voet
Eindigt de ballerina haar dans