De wegen zijn bedekt met wit
de sneeuw blijft,
de winter vervolgt zich
Al kon het nu niet kouder zijn
met al de woorden elke dag
Nog doen alsof, omdat je anders niets meer mag
al zou je het toch niet mogen
De zomer is vervlogen
Samen met de herfst
De warme dagen die kil waren
hebben zich gescheiden
Van het witte wegennet
De wind giert langs mijn ramen
en langs de kleppen bij mijn gezicht
die al het slechtst al gezien hebben
en geschaden zijn door bitter
de ernst van anderen
Erger kan het niet worden
Met deze pessimistische gedachte
Ga ik door de koude nachten.