en ik liep daar
moederziel alleen
en niemand
die me kon helpen
plotseling een hand
verder
alles zwart
het was voorbij
het was over
opstaan
weggaan
geen gevoel
gene pijn
geen verdriet
maar boos
waarom ik?
waarom jij?
ik wil het niet horen
en er niet aan denken
maar soms
heel even
moet het wel
nu niet
nooit niet
gaat dit
nog eens gebeuren
nu niet
nee, nooit niet