Vandaag ben ik verstoten.
Liefde liet me achter, en in de leegte
Van haar verlatenheid dacht ik
Nog even aan jou;
Mijn laatste vastberadenheid,
Ik was dom.
Wacht, zo lijkt het me best duidelijk;
Mensen als ik, die hun gehele kleine leven
Gewijd hebben aan liefde:
Het is mijn eten en drinken;
Verhongeren zonder.