Het valt niet mede
Och, het valt wel mee
dit alles
Irak, Pakistan
Alles lekker ver weg
Velen baggerend door de pech
Huizen gebouwd van oude plaggen
getooid met bebloedde vlaggen
En hier,
Een botanicus, het wordt hem te veel
worstelend door het struweel
zoekende naar een enige plant
maakt hij zich uiteindelijk van kant
Het is niet eerlijk en tevens heerlijk
te weten dat amoebes 1-cellig zijn
en toch zo eenvoudig
in al hun eenvoud
fout
of goed
aan alles kleeft immers ranzig bloed
Maal maar door,
China, Ghana en Gaboor
armen geplant in de grond
strooien hun doodslied in het rond
met ogen groot en vol met vliegen,
en lui en minder lui, die armen bedriegen.
Wat maakt een botanicus zich toch druk
niemand raakt het 1 ruk
Armen in de grond
een doodsvloek in de mond
om een vergeten volk
dat plantte