In een oude koffiepot,
in de kelder van oma Cakejes,
woonde de familie mot,
magertjes en bleekjes.
Tot pa op een avond sprak;
"Hier motte wij als mot niet zijn,
hier hoort muis of kakkerlak,
voor een mot is 't hier niet fijn'.
Diezelfde nacht werd de tocht ondernomen,
zijn ze met z'n allen vertrokken,
en vonden een nieuw onderkomen,
in oma's kast tussen de sokken.
De kindertjes aten zich vol,
ze zagen niet meer bleekjes,
En pa die sprak; "'tis goeie wol,
die sokken van oma Cakejes".
En oma breidt de rest van haar leven,
sokken..... groen en geel en wit.
Soms moppert ze, maar dat duurt maar even;
"Ik geloof dat er de mot in zit".
17-03-97