drie kaarten rozas op de massieven tafel
op intuitie kan je vertrouwen
dolfijnen lenigen hartepijnen,
de fontanel gaat scheurend open
lichtwezens dansen op je kruin
liefde laat zich niet verontschuldigen
een gids wijst voortaan de weg,
twee paarden kijken gespannen toe
spitsen stokstijf de oren
etherische muziek zindert
als wierook over de zompige weide
gloeiende handpalmen
vangen de eerste zonnestralen'
't wordt opeens lente in januari,
september was als gisteren
aan de verbrande brug
hangt alles ragfijn aaneengebonden
als stralen kosmische energie,
beelden worden gewaarwordingen
laat me nooit meer ontwaken.