het leeghoofdig doen en aanhoren
het volgen van een vollere meester
is altijd en overal weer herboren
altijd volgt een massa in verblindheid
de onwetendheid is als humus
voor de wortels van het kwaad
eens de onkruidsbloem ontloken
is snijden al hopeloos te laat
want het zaad heeft gevaren op
de domme wind en ontkiemt in lege
hoofden, zelfs nooit tot een bloem
maar vele kiemen brengen doem