Zijn
Ik gooi m'n leven om
achter een blad papier
en word een ander mens,
een mens met een verhaal.
Gedachten worden water
voor bloemen en de zon
en alles om me heen
vervaagd voor mijn gehoor.
Ergens hangt men een beeld op
van een gespleten man
die ze menen te kennen.
Maar niemand kent hem echt.
Ze praten en ze praten.
Ze praten over hem.
Ze raden en ze raden,
maar ze raden verkeerd.
Ze kijken naar de trekken
van mama of papa.
Ze luisteren naar woorden
en vormen een vaag beeld.
De schaduw van m'n ogen,
details zo klein, zo fijn.
Ik ben een ander mens.
Ik ben niet wie ik ben.