Verlangen
De prins en zijn meisje
verstrengeld in ogen,
in kussen vol passie,
de handen klemvast.
Acteurs uit de dromen
van smachtende mensen
die verdoken wensen
dat leven te leiden.
Gevecht voor geluk,
sprookjes najagend.
De melancholie
van 'jammer, net niet'
Verstikkend verdriet,
alleen te verwerken,
alleen op een kamer,
niemand die je mist.
Verwelkte bloemen,
verloren geliefden.
De vaas valt aan scherven
op betraande grond.
Niemand heeft je nodig,
alleen met jezelf,
liefdesbrieven schrijvend
naar open toekomst.