iedereen weet toch
dat doekjes binden
verdacht is
omdat ze altijd
een spoor van argwaan
achter zullen laten
die niet verborgen blijft
achter een onschuldig gezicht
onbewuste angst
is geen reden
om het gebruik
van doekjes
te rechtvaardigen
en anderen
voor de gek
te houden
maar overgave
aan de smeekbede
van je hart
laat je inzien
dat het nooit te laat
om doekjes te verwijderen
en de waarheid
op tafel te leggen