Laggen.
Hij ligt daar nu,
in zijn kist.
We waren te cru,
niemand die hem ooit heeft gemist.
Voor de eerste keer dat we hem zagen,
lachten ze hem al uit.
Toen hij op school niet meer kwam opdagen,
zagen we de kapot geslagen ruit.
Rond het park is nu een politielint gedraaid,
het tuinschuurtje-raam is gebroken.
We hebben het te veel begaaid.
De meeste waren van het tafereel afgedoken.
Met opengesnede keel,
en longen vol met water.
Het is me allemaal te veel.
Hoe gaat het aflopen later?
Zelfmoord zag hij wel zitten,
het was een oplossing.
Als we niet op hem zaten te vitten,
was het nooit gebeurd dit ding!
Lag hij daar maar niet.
Lachte hij maar met ons mee.
Maar nu is het een golf van verdriet,
en tranen, een hele zee.