Het begin en het einde
Een vallei van eenzaamheid,
Geen wezen te bespeuren,
De stilte vult alles,
Het begin is het einde.
De stilte wordt verbroken,
Een zwarte schaduw tegen het eindeloze wit,
Dwalend zoekt ze naar de uitweg,
Dit is het begin.
Ze zit opgesloten, gevangen,
In deze eindeloze witte stilte,
Hopeloos zoekt ze, maar vindt niet,
Dit is het begin van het einde.
Ze schreeuwt met haar laatste krachten,
Een doodskreet, die een echo geeft in de stilte,
De laatste levenskracht vloeit uit haar, uit mij,
Dit is het einde.
Een vallei van eenzaamheid,
Geen wezen te bespeuren,
De stilte vult alles,
Het begin is het einde.