Oog in oog
Hoofd tegen hoofd
Bijna neus tegen neus
Je adem valt op mijn lippen
Je hoeft niet te praten
Ik weet wat je denkt
Je ogen glinsteren
Ze kijken door me heen
Je weet wat ik denk
Je ogen vragen
Je lippen krullen zacht
Ik verlies mezelf in jou
Ik weet wat je zal gaan vragen
Toch bibbert heel mijn lijf
Om de start van een begin
Je mond opent zich
Je ogen lachen me toe
Je stelt de vraag onzeker
Ik aarzel even
Herstel me dan heel trots
En kijk je glimlachend aan
Ja, ik wil vertrekken
Nu, onmiddellijk met jou
Ik wil bergen en dalen verkennen
Ik wil met je trekken
De wereld herontdekken
Het lachen van een kind
Gelukkig zullen we zijn
En nimmer zal ik wederkeren
Naar het land van herkomst
Omdat ik mijn bestemming heb bereikt