Lieve schat,
het is allemaal zo moeilijk weet je dat
om nu al de toekomst te bepalen
ik moet eerst maar eens zien mijn examen te behalen
Jij hebt zoveel geduld met mij,
bent er voor me, staat altijd aan mijn zij
Dat is een geweldig gevoel
jij bent geweldig, ongelooflijk, supercool!
Ik weet dat ik nu met je verder wil
bij het idee je te moeten missen, weet je dat ik ril
Maar mijn opleiding en carriere dan?
wat denk ik daar dan van?
Ik weet dat ik het heel knap van je vind
dat je je zo aan mij bindt
Jij weet dat je bij me zal blijven
je wilt je tijd met mij verdrijven
Je opleiding ergens anders doen, wil je niet
jij hebt een toekomst die je al helemaal voor je ziet
Het ligt nu aan mij,
hoe krijg je mij blij?
Een goede carriere of een liefdevol leven met jou?
een liefdevol leven met jou is wat ik nu zeggen zou
Maar in mijn achterhoofd zitten mijn ouders en omgeving
die willen maar een ding:
'ga studeren, denk aan je toekomst'
maar dat is wel het allerdomst
Want als ik aan jou denk is dat toch ook voor mijn verdere leven?
ik wil in mijn leven jou liefde geven
Dat is mijn doel
het is zoveel dat ik voor je voel
Maar inderdaad, opleiding en carriere suizen door mijn kop
toekomst hou op!
Ik leef nu en wil nu gelukkig zijn
nee, zo makkelijk is het niet 'lein.