Gedichtje dat ik geschreven heb toen ik 12 was...
Hij legde een hand op mijn schouders, zijn gezicht zo bleek.
Ik kreeg gewoon rillingen, toen hij naar me keek.
Hij snotterde en snikte. Ik zag daar een traan.
Ik zal moeten geloven dat hij weg is gegaan.
Met zijn laatste woorden zei hij tegen mij:
"Zorg voor ons moeder, in goed fout treurig blij"
Toen was hij weg. Ik voelde een rust.
Het klinkt misschien raar, maar mijn woede geblust.
Het is nu eenmaal waar, iedereen gaat dood.
Nu was het mijn opa. Hij legde het lood.